Sezona sladkih in sočnih domačih jagod se je pričela in ni lepšega in boljšega kot jih uporabiti v preprostih sladicah, s katerimi se lahko sladkamo in uživamo na prostem, ob šelestenju pomladnega vetriča in poležavanju v naravi, ko nas topli sončni žarki prijetno božajo. Tile nebeško dobri krofi z jagodami in bezgom zahtevajo resnično malo časa za pripravo in samo v 30 minutah imamo pripravljeno sladico, ki očara prav vsakogar. Kombinacija jagod in bezga je tako zelo lepa in prefinjena, da bo to zagotovo eden od receptov, ki ga boste od sedaj naprej zelo radi uporabljali. Da so nad temi krofi navdušeni prav otroci, ni potrebno posebej poudarjati, prevzamejo pa zagotovo tudi odrasle, tako s svojim prijetnim pomladno svežim okusom po jagodah in bezgu, kot tudi s svojim izgledom, saj čudoviti roza preliv iz bele čokolade in jagod v prahu deluje izredno mamljivo, sploh če krofe še dodatno okrasimo s svežimi jagodami ter aromatičnimi cvetovi bezga. Tako naravno barviti namreč res prevzamejo pozornost in fascinirajo na še tako lepo pripravljeni pomladni mizi.
Krofi pečeni v pečici so pripravljeni iz biskvitne osnove ter so zato lepo mehki, sočni in pomladno lahki. Sočnost in okus krofom doda tudi jogurt oziroma pinjenec z okusom po bezgu, lahko pa uporabimo kar navadni jogurt, ki ga osladimo z domačim bezgovim sirupom. Za sočnost prav tako poskrbijo koščki svežih jagod, za dodaten intenziven okus po jagodah pa še izjemen preliv oziroma glazura, ki je pripravljena iz bele čokolade in liofiliziranih jagod v prahu. Le-te imajo namreč še bolj intenziven okus kot sveže jagode in tako dobimo res pravo poezijo aromatičnih pomladnih okusov v enem!




