Zdravo rožičevo mleko

foto: Nina Roydo
by Jasmina

Praznični decembrski čas je prav gotovo najbolj magični čas v letu. Je pa tudi čas, ko se radi obdarujemo in s tem izrazimo pozornost do vseh, ki so nam ljubi in dragi. In prav zato ta blog namenjam moji dragi prijateljici in sodelavki Nini Roydo. Nina je ustvarjalka in oseba z mnogimi talenti, ima izreden občutek za estetiko in detajle, svoje darove narave pa je dopolnila še z diplomo na Likovni akademiji v Ljubljani. Z Nino sva se spoznali šele pred nekaj časa in sicer čisto po naključju, ko sva nekako obe začeli svojo ustvarjalno pot. In prav Nina je tista, ki je porinila moje ideje in vizijo o kuharskem bloganju na višjo raven. Nina je namreč tudi izredna fotografinja. S svojo prijetno, nežno in nevsiljivo energijo je takoj očarala tudi moja otroka, ki sta jo nemudoma vzela za svojo. Tudi sama je namreč mama in tako ji občutka kako ravnati z otroci pri svojem fotografskem delu ne manjka. Prav zato je postala naša družinska fotografinja! Ob kupici modernih selfijev, kjer se vedno vsak po svoje pači, sem imela željo po obisku profesionalnega fotografskega studija, kjer bi naredili lepe družinske fotografije, tako za babice in dedke kot tudi za naš osebni družinski album, a nikoli ni bilo časa. Zato sem zelo vesela, da sem spoznala Nino in njeno čudovito delo. Z veseljem nas obišče na domu, kot svoje ostale stranke, ter s svojim fotoaparatom spretno »surfa« med valovi naše družinske dinamike. In tako so sedaj tudi naši družinski trenutki zabeleženi v večnost!
Nina, hvala in še na mnogo dobrih fotk!

Tokrat z vami delim recept za zdravo rožičevo mleko, ki je izredno prijetnega in nežnega okusa ter nas popelje v božični čas omamnih vonjav in arom. Moja otroka ga sicer obožujeta kar v vsakem letnem času, sploh pa kadar zraven grizljata še kakšen domači piškot oziroma medenjak. Ko pa preberemo še pravljico o Božičku in praznikih, dežela lepih sanj in dobrih mož v otroški domišljiji zaživi v polnem sijaju.

Zdravo rožičevo mleko

Praznični decembrski čas je prav gotovo najbolj magični čas v letu. Je pa tudi čas, ko se radi obdarujemo in s tem izrazimo pozornost do vseh, ki so nam ljubi… Pijače Zdravo rožičevo mleko European Natisni
Število oseb: 1
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 2 dl mleka (priporočam nesladkano naravno mandljevo mleko)
  • 1,5 žličke bio rožičeve fino mlete moke*
  • ½ žličke kakava
  • ½ žličke cimeta
  • ½ žličke medu ali javorjevega sirupa

Priprava

  1. V kozici zavremo mleko in dodamo preostale sestavine.
  2. Ob stalnem mešanju z metlico na rahlem ognju segrevamo par minut, tako da postane mleko gladko in brez grudic.
  3. Vročega nalijemo v skodelice.

 

Namig

*Rožiči so sladki plodovi zimzelenega drevesa rožičevca. So dober vir prehranskih vlaknin, ki pomagajo pri prebavi. Vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov. Rožičeva moka se zaradi čokoladno-karamelnega okusa lahko uporablja kot nadomestek čokolade, vsebuje pa veliko manj kalorij in maščob.

 

Morda vam bo všeč