O meni

by adminmitja

Pozdravljeni, sem Yaska … 

… a pravzaprav je moje ime Jasmina. 

Sem ljubiteljska kuharica, ki rada razvaja svojo družino, moža Andreja in otroka, sina Tima, ki je star 8 let in hčerkico Izo, ki ima 4 leta. Sem večen romantik in kreativka po duši, ki je izobrazbo notranje oblikovalke pridobila v Italiji.

Ko ne brskam po spletu in ne raziskujem zanimive in družinam prijazne recepte ter kraje, sem velika ljubiteljica narave in vrtnarjenja. Kopanje in rovarjenje po zemlji ter blatni škornji so nekaj v čemer preprosto uživam in je popolna protiutež urbanemu življenju v centru mesta Ljubljana. Prav zato so v moji kuhinji narava ter letni časi velika inspiracija. Največji življenjski navdih pa je moja mami! Kot otrok sem namreč živela v hiši z velikim vrtom, polnim raznovrstne domače zelenjave in mami je poleg svoje redne službe poskrbela, da je v hiši vsako nedeljo dišalo po domači goveji juhi in da so bili naši krožniki polni doma pridelane hrane oziroma zelenjave. In ni bilo praznika, da v hiši ne bi dišalo po domači pečeni potici in ostalih dobrotah. Tako je kuhanje postalo moja strast, s katero ne izražam samo svoje kreativnosti in domišljije, ampak tudi ljubezen do bližnjih. Pri hitrem tempu življenja me namreč sprošča ter navdaja s pozitivno energijo. Drage torbice sem že pred leti raje zamenjala za kvalitetne lonce iz Francije, v katerih najraje ustvarjam svoje dobrote. V največje veselje pa mi je, kadar zaidem v trgovino s kuhinjsko opremo. Takrat se moje oči svetijo kot otroku, ko si želi nove igrače. Obožujem tudi kuharske knjige, ki so moje obvezno večerno branje, dotik in vonj knjig me namreč pomirjata, čudovite slike in recepti pa navdihujejo. V svoji kuhinji ne morem brez kvalitetnega oljčnega olja ter soli, svežih zelišč in začimb iz svojega vrta. Ob skodelici dobre kave in koščku okusnega domačega peciva pa je moj svet še lepši….

Ko sem v 30-tih spoznavala svet in ga zajemala z veliko žlico, sem srečala svojega moža ter strast do uživanja ob dobri hrani in pijači se je še povečala. Čeprav sem rojena Ljubljančanka, sem svoje srce našla na Štajerskem. Z možem rada raziskujeva kulinarični svet in ceniva trenutke, ko si privoščiva kozarec kvalitetnih mehurčkov ali vina. Ustvarila sva družino in trudiva se, da svoje vrednote prenašava na najina otroka. Naša pomembna družinska prioriteta je vsakodnevno skupno druženje za mizo, na kateri je vedno sezonska in lokalno pridelana hrana. In k temu stremi tudi moj blog. Zaljubljenost v materinstvo, strast do kuhanja in veselje do raziskovanja sveta sem združila v eno, nastal je blog z imenom »Yaska – moje drobtinice ljubezni«.

Ime Yaska se je »zgodilo« pred leti na prijetnem potepanju po Goriških Brdih in obiskih številnih vinskih kleti. Yaskin boter je Janez Bratovž, eden najboljših slovenskih chefov. Njegova restavracija JB iz Ljubljane je bila uvrščena med 100 najboljših restavracij na svetu po izboru slovite kulinarične lestvice San Pellegrino.
Na mojem blogu lahko najdete okusne, zdrave in preproste recepte za svojo družino, praktične ideje kako otroke vzpodbuditi in vključiti v svojo kuhinjo, kjer bodo lahko na kreativen in zabaven način spoznavali ne samo pripravo jedi, temveč tudi njen pomen, izvor, tradicijo, ipd.. Poleg tega pa se lahko na blogu najde še kakšna kreativna ideja za ustvarjanje z otroki tudi izven kuhinje.

Zaposlena bolj kot kdajkoli prej in tudi bolj srečna, se želim vsakemu bralcu posebej zahvaliti za trenutek, ki si ga je vzel za obisk moje spletne strani, fb ali inastagram profila.

Se beremo!